Hatodszor is megtámadták a debreceni villamostendert

2011.08.05. 13:05

Egyelőre nem írhatják alá a szerződést az új debreceni villamosokra hatodik alkalommal kiírt közbeszerzési eljárás nyertesével, mivel ismét megtámadták az eredményt. Ha a Közbeszerzési Döntőbizottság nem semmisíti meg az eljárást, szeptember végén írhatják alá a szerződést.

Két korábbi pályázó, a Ganz-Skoda és a Solaris megtámadta a debreceni villamostender eredményét a Közbeszerzési Döntőbizottságnál - közölte Szűcs László, a polgármesteri hivatal közbeszerzési osztályvezetője pénteken az MTI-vel. Pajna Zoltán Debrecen gazdasági ügyekért felelős fideszes alpolgármestere egy héttel korábban jelentette be, hogy a spanyol CAF cég nyerte a hatodik alkalommal kiírt debreceni villamostendert.

Hat gyártó tett ajánlatot a villamoskocsik legyártására, a közbeszerzési eljárás során technikai okokból négyet kizártak, a két érvényes pályázó - a spanyol CAF és az olasz AnsaldoBreda - közül az előbbi szerzett jogot a villamosok leszállítására. A győztes pályázóval augusztus 16-án írták volna alá a szerződést, ami a két gyártó fellebbezése miatt - ha a Közbeszerzési Döntőbizottság nem semmisíti meg az eljárást - szeptember végére tolódhat - mondta Szűcs László.