Napi: Év elején nyithat a Rác fürdő, megállapodtak a CET-ről

Vágólapra másolva!
Belátható időn belül megnyithat a főváros két épülete, a Rác fürdő és a CET multifunkciós központ is - értesült a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, hogy a nyolcmilliárd forintból megépült Rác fürdő hitelezői hajlandók a kölcsönök átütemezésére, a Közraktár utcai CET megnyitásáról pedig elvi megállapodás született.
Vágólapra másolva!

Hétfői számában a Napi Gazdaság azt írja, hogy mivel bűncselekmény hiányában megszűnt a nyomozás a Rác fürdő magánbefektetőinek és a fővárosnak a vitája nyomán, megnyithat a közel nyolcmilliárd forintból megvalósult beruházás. A tulajdonos Rác Nosztalgia Kft.-ben a fővárosnak 25 százaléknyi tulajdona van.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a Rác Nosztalgia Kft. hat-hét céggel tárgyal az ötcsillagos hotel üzemeltetéséről. A főváros és a hitelező bankok - a Magyar Fejlesztési Bank és az MKB Bank - úgy tűnik, kedvező ajánlat esetén hajlandó a kölcsönök átütemezésére - olvasható a lapban. Amennyiben akad olyan cég, amely nyereségesen tudja üzemeltetni a Rácot, akár a jövő év elején megnyithat.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a főváros tulajdonában lévő CET-központ multifunkciós épület megnyitásáról elvi megállapodás született a befektető Porto Investment és a Főpolgármesteri Hivatal között. Ennek előfeltétele az volt, hogy a Porto érvénytelenítse az üzemeltetési szerződés felmondását, ami - a lap értesülése szerint - folyamatban van.