Fellegi: Még decemberben felveszi a kapcsolatot az IMF-fel a kormány

Vágólapra másolva!
A nemzeti fejlesztési miniszter Komáromban azt mondta, hogy a kormány várhatóan még decemberben felveszi a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal, de a tárgyalásokat várhatóan csak januárban kezdik meg.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Valutaalappal a kapcsolatfelvételre még decemberben sor kerülhet, de a tényleges tárgyalások várhatóan januárban kezdődnek - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Komáromban.

A miniszter az MTI kérdésére úgy fogalmazott: korábban is elmondtuk, hogy a nemzeti érdekek képviseletében olyan megállapodásra törekszünk a Nemzetközi Valutaalappal, amely a legnagyobb mértékben nyitva hagyja mozgásterünket a saját gazdaságpolitikánkban.

"Az ördög azonban a részletekben van. Amikor elindulnak a konkrét tárgyalások, akkor fogjuk látni, milyen elképzelése lesz a Valutaalapnak és az Európai Bizottságnak" - fogalmazott Fellegi Tamás.

A kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a tárgyalódelegációt Fellegi Tamás vezeti majd, de Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nincs a küldöttség tagjai között.