Soros György eurókötvények kibocsátását javasolta

Vágólapra másolva!
Eurókötvényeket bocsátana ki az euróválság megoldásához Soros György, a magyar származású üzletember szerint Európa 2007-ben gyakorlatilag teljesen rosszul kezelte a válságot, ezért van szükség az eurókötvényre.
Vágólapra másolva!

Eurókötvények kibocsátására is szükség van a mostani európai válság megoldáshoz Soros György szerint, a magyar származású befektető erről a 42. Világgazdasági Fórumon beszélt a svájci Davosban. Soros szerint azért van szükség az eurókötvények kibocsátására, mert a strukturális reformok már nem elegendőek, miután az európai hatóságok a 2007-es válság kezdetekor "mindent rosszul kezeltek" - idézi az üzletembert a Wall Street Journal.

A Németország által favorizált megszorítások adósságspirálba fogják taszítani Európát Soros szerint, aki azt is elmondta a davosi sajtóbeszélgetésen, hogy ez a spirál akár az EU politikai egységét is veszélybe sodorhatja. Soros felhívta az Európai Központi Bank vezetőinek figyelmét arra, hogy nemcsak az infláció, hanem a defláció is veszélyeket hordoz magában.

A befektető negatívan nyilatkozott a 'nyilvánvalóan fizetésképtelen" Görögország kilátásairól. Soros szerint az, hogy Görögországnak nem sikerült megegyeznie hitelezőivel a tartozások átütemezéséről még közelebb hozta az országot egy esetleges államcsődhöz. Soros szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy Görögország választásokra készül, ezért a politikai környezet nem alkalmas a hatékony válságkezelésre.