Orbán: Nem meglepő, hogy Brüsszelből támadják a rezsicsökkentést

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnököt nem érte meglepetésként, hogy az EU kifogásolja a magyar energetikai szabályozás több pontját, amelyek a rezsicsökkentést is érinthetik. Azt állítja, a kormánynak komoly érvei vannak.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök nem tartja meglepőnek, hogy Brüsszelből "támadás éri a rezsicsökkentést". Orbán Viktor ezt szerdán mondta újságíróknak Londonban, utalva az Európai Bizottság rezsicsökkentéssel kapcsolatos levelére.

"Mindig tudtuk, hogy a rezsicsökkentés harcos téma lesz", hiszen vannak nagy nemzetközi cégek, amelyeknek a rezsicsökkentés a profitjuk csökkenésével jár, így ők "minden követ megmozgatnak mindenhol" - mondta a kormányfő.

Kijelentette, meg fogják vívni a küzdelmet, a kormánynak komoly érvei vannak. "Szeretném megnyugtatni a magyar közvéleményt, hogy a rezsicsökkentés nemcsak marad, hanem folytatódni is fog" - közölte Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság több elemet is kifogásol a magyar energiapiaci szabályozásban. Egyelőre kérdéseket tett fel a témában, és ha a kormány nem tud megnyugtató válaszokat adni, akkor kerülhet sor kötelezettségszegési eljárás megindítására.