Harmadik rezsicsökkentés is elképzelhető

Vágólapra másolva!
Varga Mihály csalódott a bankokban, szerinte sokkal többet kellett volna tenniük. A Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, a választás előtt még egy rezsicsökkentést el tud képzelni, és jöhet a 35 százalékos luxusadó is.
Vágólapra másolva!

Ha november elejéig nem érkezik javaslat bankoktól a devizahitelesek megmentésére, a kormány pillanatokon belül be fogja nyújtani saját megoldását – erősítette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Népszabadságnak adott interjújában.

Varga azt mondta, csalódás, ahogy a bankok a problémához hozzáállnak: Vargáék nem látják az elszántságot, hogy házon belül tényleg meg akarnák oldani a problémát.

Varga Mihály arra a kérdésre, reálisnak tartaná, hogy a 2014-es választás előtt legyen még egy újabb tízszázalékos rezsicsökkentés, úgy válaszolt: "el tudom képzelni. A szolgáltatók az osztalékkifizetéseikben nem reagáltak a változásokra. Még látok tartalékot a rendszerben".

Arról is beszélt, hogy a kormány a jövő héten dönt a luxusadó ügyéről. Varga szerint szeretnének 35 százalékos adót bevezetni egyes luxustermékekre. Ilyenek lehetnek az ékszerek, a szőrmebundák és a nagy értékű autók is, de más megoldás is elképzelhető.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e reklámadó, közölte, hogy sem a jövő évi költségvetésben, sem a 2014-es adótörvény-javaslatban nincs ilyen tétel. "Nem számolunk vele" - mondta.