Az OTP és egy Vegyépszer-közeli cég a bizományi új tulajdonosa

2002.05.24. 15:11

Az OTP Bank Rt. 46,255 százalékos részesedést szerzett a Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Rt.-ben (BÁV Rt.) - jelentette be a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Később a Magyar Fejlesztési Bank azt közölte, hogy a BÁV részvényeinek további 48,266 százaléka az Ingatlanforgalmazó és Gazdasági Tanácsadó Rt. projekt társaságához került. Korábbi lapértesülés szerint az Inforg Vegyépszer-közeli cég.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) szerdai közleményéből kiderül, hogy a BÁV részvényeinek további 48,266 százaléka az Ingatlanforgalmazó és Gazdasági Tanácsadó Rt. (Inforg) projekt társasága, a Pro-Cash Rt.-hez került. A Népszabadság korábban azt írta, hogy az Inforg tulajdonosi és személyi szálon is kötődik a Vegyépszerhez.

Az MFB közleménye szerint a pénzintézet nyereséggel értékesítette 94,521 százalékos tulajdoni hányadát a bizományiban.

Mint arról a Magyar Hírlap korábban beszámolt, a BÁV jegyzett tőkéje 2,2 milliárd forint, saját tőkéje pedig meghaladja az 5,6 milliárd forintot. Az OTP számára elsősorban a BÁV ingatlanvagyona jelenthet vonzóerőt: egyedül a vállalat Kinizsi utcai székháza több mint 2 milliárd forintot ér, és ezen túl több mint 100 ingatlana van.

A BÁV évek óta nyereséges: a vállalat forgalma 2000-ben nyolcmilliárd forint felett volt, adózás előtti eredménye pedig 600 millió forintot tett ki, tavaly pedig már 8,4 milliárdos árbevétel mellett 588 millió forintos adózás előtti eredményrt ért el.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BÁV

OTP

Korábban:

Vegyépszer közeli céghez kerülhet a BÁV Rt.
(2002. március 28.)

Mégis túladhatnak a bizományin
(2002. március 28.)