Százmilliók kellenek Baumgartner F1-es állásához

Vágólapra másolva!
A Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztériumban (GYISM) várhatóan csütörtökön jelentik be, hogy Baumgartner Zsolt a jövőben a Jordan Forma 1-es istálló tesztpilótája lesz. Kérdéses azonban, hogy melyik hazai nagyvállalat képes kifizetni a versenyeztetéshez szükséges több százmillió forintot - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!
MTI
MTI

A lapnak Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy megítélése szerint nincs olyan hazai nagyvállalat, amely ezen a szinten piacképes ajánlatot tudna tenni, ráadásul a befektetés meglehetősen kockázatos. A Mol korábban tízmilliós nagyságrendű összeggel támogatta a jelenleg az F3000-es kategóriában szereplő versenyző szerepeltetését.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a magáncégek mellett a GYISM is támogatja valamilyen formában a sportolót, de - mint Szilvásy György államtitkár a lapnak elmondta - várhatóan nem anyagi támogatásról lesz szó.

A Forma-1-es tesztpilóta állás betöltéséhez évi mintegy 1-3 millió dolláros pénzügyi támogatásra van szüksége a pilótáknak. A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy több multinacionális cég hazai leányvállalata is tízmilliós nagyságrendű összeggel támogatná Baumgartnert. Lapértesülések szerint a fiatal pilóta a nagydíjak péntek délelőtti kétórás tesztjén bizonyíthatná tehetségét.