2,6 milliárd lesz a Sorstalanság büdzséje

Vágólapra másolva!
Az Európa tanács koprodukciós filmalkotásokat támogató alapja, az Eurimages szerdán dönt Kertész Imre Nobel-díjas író regényéből készülő Sorstalanság című film támogatási pályázatáról. A film teljes büdzséje így mintegy 9,8 millió euró, azaz 2,6 milliárd forint - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Barbalics Péter a megfilmesítés jogával rendelkező Magic Media Rt. vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a készítők legalább 500 ezer eurós támogatást várnak az Euroimagestől, de a támogatás összege elérheti a 650 ezer eurót is. A film költségvetésének egyharmadát - 920 millió forintot - a központi költségvetés általános tartalékaiból elkülönített támogatás tesz ki, míg a film-büdzsé 20 százalékát a berlini székhelyű Euroarts, 15 százalékát az angol Renegade Film produkciós iroda teremti elő.

Az Euroimagestől várt 650 ezer eurón felül 90 ezer eurós támogatást kapott a film a párizsi székhelyű Soa alapítványtól, a fennmaradó 600 millió forintot pedig hazai és külföldi alapítványok adják össze. A film külföldi értékesítését a londoni Capital Films Ltd., a hazait pedig az InterCom végzi majd. A Sorstalanság a nyugati filmgyártásban már megszokott, úgynevezett befejezési garanciával készül, ami azt jelenti, hogy a Film Finance London, a büdzsé 10 százalékának biztosításával garantálja a produkció problémamentes befejezését. A forgatás december 15-én kezdődik a piliscsabai volt lőtér területén - írja a Napi Gazdaság.