A forint erősödött, a piac a FED-döntésre vár

Vágólapra másolva!
A forint kedden reggel tovább erősödött a bankközi devizapiacon az euróval és a dollárral szemben is. A keddi nap elsősorban az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatdöntéséről szól, amelyre magyar idő szerint éjszaka kerül sor.
Vágólapra másolva!

Az eurót 252,60/70 forinton jegyezték, több mint másfél forinttal gyengébben a hétfői 254,30/40 forintnál, a dollár reggel 211,50/70 forinton állt, egy forinttal lejjebb a 212,50/70 forintos hétfői kurzusnál.

A forint 60 bázisponttal, 10,52 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők szerint a forint továbbra is anélkül erősödik a bankközi devizapiacon, hogy erre magyar gazdasági fejlemények alapot adtak volna. A reggel közzétett novemberi inflációs adatra figyelt ugyan a piac, de a várakozásokkal megegyező mutató nem hatott a kereskedésre.

A keddi nap nem a forintról, hanem az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatdöntéséről szól, amire magyar idő szerint éjszaka kerül sor. A piacon annak ellenére gyengül a dollár, hogy az alapkamat 25 bázispontos emelését várják.

A forintpiacon egyelőre tart a likviditási bőség, az overnight és a tomnext kamat 5,80/90 százalékon maradt. A bankok ma döntenek arról, mekkora összeget kötnek le a Magyar Nemzeti Bank kéthetes betétjébe a lejárt 436,84 milliárd forintból.

A háromhónapos diszkont-kincstárjegy szerdai aukciójára, 20 milliárd forintnyit ajánlott fel az Államadósság Kezelő Központ. A másodpiacon, ezen a lejáraton 6,08 százalékos benchmark alakult ki hétfőn.