Támogatják a mezőgazdasági munkásokat

2006.03.01. 9:04

Egy évig fizeti a munkabér és közterhek 75 százalékát a Munkaerőpiaci Alap azon 45 év feletti, elsősorban szakképzetlen mezőgazdasági munkavállalók után, akiket e támogatás nélkül elbocsátanának - olvasható a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által kiírt pályázat szerint dolgozónként legfeljebb 1 millió 125 ezer forint lehet egy évre ez a segítség, illetve egy-egy pályázó legfeljebb 20 millió forintot nyerhet el. A programra 262 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázatokat április 10-ig lehet beadni, a vállaltak megvalósítását július 1-ig kell elkezdeni. Az egyéves támogatott időszakot követően a pályázónak vállalnia kell további egy évi, támogatás nélküli foglalkoztatást is.

A munkavállalók munkaviszonyát új tevékenység bevezetésével, betanítással, vagy a belvízkárok elhárításával kell fenntartani.

A támogatást azok a társaságok, szövetkezetek vehetik igénybe, amelyek 15-150 közötti létszámot foglalkoztatnak, s legalább 5 dolgozó munkaviszonyát tartják fenn elbocsátás helyett. Feltétel az is, hogy árbevételük legalább 50 százaléka mezőgazdasági alaptevékenységből származzon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK