Kérdőívet kell kitölteni a gázártámogatáshoz

2006.11.20. 7:25

A lakosságnak kérdőívet, nyilatkozatot kell majd kitöltenie a gázártámogatás megállapításához, amelyet a jövedelmi viszonyok alapján, rászorultsági elv szerint határoznak meg - közölte Vidorné Szabó Györgyi szocialista képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

"Kérdőívet, papírt fognak kapni (az emberek), az államkincstár fogja számukra kiküldeni, erre kell a nyilatkozatot megtenni, és visszaküldeni ahhoz, hogy a gázszámlájukon, amennyiben a feltételeknek megfelelnek, érezhető legyen a támogatás" - mondta az MSZP-frakció szociális munkacsoportjának vezetője. Vidorné Szabó Györgyi úgy fogalmazott, a gázártámogatás megállapításakor a nettó jövedelmet veszik figyelembe. A képviselő közlése szerint a nyilatkozatot a decemberi gázszámlával együtt postázzák, azért, hogy a támogatás már januártól megállapítható legyen. Vidorné Szabó Györgyi azt mondta, hogy a rászorultságnak ez a fajta megállapítása egyszerű, olcsó és gyors.

Az MSZP-frakció szociális munkacsoportjának vezetője egy kérdés kapcsán úgy fogalmazott, nem a gáz ára, hanem a támogatási rendszer változik. Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, a lakásfenntartás összege nem növekszik egyenesen arányosan, ha többen élnek egy lakásban. "Megfelelően tartható, jó ez a támogatási rendszer" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK