Pannon GSM: 1,1 millió előfizető

A Pannon GSM Távközlési Rt. előfizetőinek száma elérte az 1,1 milliót. A társaság október végéig 68,2 milliárd forint árbevételre és 7,8 milliárd forint adózás előtti nyereségre tett szert, és a vállalat várakozása szerint 2001 végén 4,5 millió mobil-előfizető lesz Magyarországon.

A Pannon GSM hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: a társaság tavaly 76,5 milliárd forint árbevételt és 13 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el. Az elmúlt év végén a cégnek 669 000 előfizetője volt.

A Pannon GSM várakozásai szerint a vállalat idén 100 milliárd forint körüli árbevételt és 10 milliárd forint feletti adózás előtti nyereséget ér el.

A sajtótájékoztatón Björn J. Flakstad vezérigazgató elmondta: az elmúlt hét évben mintegy félmilliárd dollárt fordítottak műszaki fejlesztésre, ebből az idén 80 millió dollárt költöttek beruházásra. Ez az összeg jövőre 100 millió dollárra nő.

A Pannon GSM várakozásai szerint az év végén 3 millió, jövő év végén pedig 4,5 millió mobil-előfizető lesz Magyarországon. A társaság szeretné megtartani jelenlegi 40 százalékos piaci részesedését. Ha a piac ilyen mértékben bővül, akkor a társaságnak mintegy 1,8 millió előfizetője lesz jövő december végén.

(MTI)

Ajánlat:

Pannon GSM