Másfélmillió Westel Mobil előfizető

A mobil távközlési piacon vezető Westel Mobil Távközlési Rt. ügyfeleinek száma átlépte az 1,5 milliót - közölte a társaság csütörtökön közleményben. A Westel-hez az elmúlt 9 hónap alatt félmillióan csatlakoztak: a társaság az 1 milliós ügyfélszámot március közepén érte el. Magyarországon jelenleg több mint 2,8 millió mobil-előfizető van, akiknek a száma a szakértők előrejelzése szerint év végére eléri a 3 milliót.

A közlemény szerint a mobil piac növekedési dinamikáját mutatja, hogy míg az egymilliós ügyfélszám eléréséig közel másfél év telt el, addig idén háromnegyed év alatt csatlakoztak ugyanennyien a Westel-hez. A társaság ügyfelei között egyre több nő és fiatal található, a 14 és 19 év közötti diákok körében pedig különösen dinamikusan nő mobiltelefon használata.

A Westel tavaly 29,36 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 19,37 milliárd forinttal. A nemzetközi szabályok alapján készült, konszolidált és auditált eredménykimutatás szerint a társaság az elmúlt évben 107,36 milliárd forint bevételt ért el, ami 38 százalékkal nagyobb az 1998. évinél.

(MTI)

Ajánlat:

Westel Mobil