Elnapolták a Postabank könyvvizsgálóinak perét

2002.03.19. 11:10

Elnapolták a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumán csütörtökön a Postabank könyvvizsgálóinak perét. Az állam jogi képviselője a tanácsadókat szerződésen kívüli károkozás címén továbbra is vétkesnek tartja, míg az alperesek úgy vélik, hogy az állam keresete nem megalapozott.

A zárt ajtók mögötti tárgyalási forduló után a felperes és az alperes jogi képviselői elmondták: nem változott álláspontjuk a perrel kapcsolatban.

Korábban a magyar állam jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy a mintegy 170 milliárd forint értékű kártérítési pert a magyar állam azért indította a Postabank 1994-1998 között tevékenykedő három könyvvizsgáló cége ellen, mert az az álláspontja, hogy szerződésen kívüli károkozásban vétkesek az alperes könyvvizsgáló cégek.

Ez azt jelenti, hogy a Deloitte and Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., az Arthur Andersen Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft., valamint Prudentia Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. 1994-1998 között nem a tényleges helyzetnek megfelelően mutatták a Postabank akkori pozícióját és ezzel a részvényeseknek kárt okoztak. Az alperes könyvvizsgáló cégek szerint nem megalapozott az állam keresete.

(MTI)

Ajánlat:

Arthur Andersen

Deloitte & Touche

Korábban:

A Postabank-ügy megosztja a legnagyobb könyvvizsgálókat
(2001. június 18.)

Megkezdődött a Postabank könyvvizsgálóinak pere
(2001. május 3.)

Precedensértékű ítélet várható a Postabank könyvvizsgálóinak perében
(2001. január 23.)

Kérdőjelek az auditorper előtt
(2001. január 15.)