Virágzásnak indul a szexipar hazánkban

2002.05.30. 16:07

A német Beate Uhse szexipari konszern megvette a magyarországi erotikakellék-gyártó Trans-Ex Kft.-t, amely latex fehérneműt, babákat, bőr kiegészítőket és keménygumiárukat gyárt. A termelés december 1-jén indul Magyarországon - közölték a cégnél csütörtökön.

Első lépésként a vállalat megvette a magyarországi erotikakellék-gyártó Trans-Ex Kft.-t, amely latex fehérneműt, babákat, bőr kiegészítőket és keménygumiárukat gyárt. A Beate Uhse egyidejűleg Magyarországra helyezi át az offenbachi Lavetra GmbH leányvállalat teljes termelését, és a magyarországi gyártótelepet 80 százalékkal 2750 négyzetméterre növeli meg és korszerűsíti. A Beate Uhse az új üzletrészlegre 6 millió márkát költ az év végéig.

Stratégiailag a Beate Uhse ezzel a lépéssel jelentőset lép előre az erotikapiacon. A Beate Uhse Magyarországon saját minőségtanúsítvánnyal gyártja majd termékeit, és ezzel tovább függetleníti magát más gyártóktól - olvasható a cég közleményében. A most alapított Lavetra Kft. már a jövő év elején nullszaldós lehet. A Beate Uhse forgalmának 50 százalékát a Lavetra Kft. bonyolítja hamarosan a kapcsolódó vállalatokkal együtt.

A vezető erotikai cégek közül elsőként tőzsdén is megjelent, flensburgi központú Beate Uhse AG bejelentette azt is, hogy 6 millió márka nettó profitot gazdálkodott ki az év első kilenc hónapjában. A pénzforgalmi többlete (EBITDA) 31,1 millió márka volt.

A Beate Uhse csütörtök délben 9 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, változatlan a szerdai záróhoz képest. Idei csúcsa 14,70 euró volt, ezt januárban érte el, mélypontja pedig 8,20 euró volt október végén.

(MTI)

Ajánlat:

Beate Uhse AG

Korábban:

Újabb szexkellékgyárat épít Börcsön a Beate Uhse AG
(2001. július 26.)

Elhunyt Beate Uhse, a szexipar német úttörője
(2001. július 19.)