A Bábolna Rt. is az MFB-hez került

2002.07.18. 13:36

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-től a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonába került a Bábolna Rt. - közölte a kabinet keddi ülése után Borókai Gábor kormányszóvivő. Ez a tulajdonosváltáson túl a magánosítási koncepció megváltozását is jelenti, mivel a legnagyobb magyar agrárcéget csak egyben, és magyar befektetőnek lehet értékesíteni.

A kormány módosította a Bábolna Rt. értékesítési koncepcióját - jelentette be Borókai Gábor kormányszóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Ennek értelmében a társaság 2,5 milliárd forint értéken, térítésmentesen kerül az ÁPV Rt.-től az Magyar Fejlesztési Bank Rt. tulajdonába.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) feladata lesz a részvénytársaságot úgy privatizálni, hogy az egyben maradjon, továbbá magyar szakmai befektető tulajdonába kerüljön - közölte a szóvivő.

Borókai Gábor azt is elmondta, hogy várhatóan a hét végén kapják meg a kormány birtokpolitikai irányelveit azok az illetékes fórumok, amelyek ezzel foglalkoznak. Hozzátette: a kormány döntött a Nemzeti Földalap működési rendjéről, és a költségvetés központi tartalékalapjának terhére átutalt 4 milliárd forintot a földművelésügyi tárca büdzséjébe a családi gazdaságok számára.

(MTI)

Ajánlat:

MFB

FVM

Korábban:

Új vezérigazgató a Bábolna Rt. élén
(2002. január 25.)

A Bábolna Rt. is az MFB-hez kerülhet
(2002. január 16.)