Felfüggesztették a Humet-részvények kereskedését

2002.03.05. 9:01

A Budapesti Értéktőzsde Titkárságának vezetője a Humet Rt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a február 20-i tőzsdei kereskedési napra felfüggesztette - áll a Budapesti Értéktőzsde közleményében. Amint arról kedden az Üzleti Negyed a HavariaPress értesülései alapján beszámolt, az APEH adónyomozói mintegy 400 millió forint értékű fiktív számlát találtak a Humet Rt. irodáiban. Az értesülést a Humet igazgatója akkor cáfolta, és a társaság ma közleményt ad ki az ügyről. Burillák Attila APEH-szóvivő csak annyit árult el, hogy egy társaságnál valóban találtak fiktív számlákat.

Amint arról kedden az Üzleti Negyed a HavariaPress értesülései alapján beszámolt, az APEH adónyomozói házkutatást tartottak a Humet Rt. irodáiban, ahol mintegy 400 millió forint értékű fiktív számlát találtak.A Humet később cáfolta az adóellenőrzés hírét. A BÉT közleménye szerint a hír az árfolyam alakulására befolyással lehet, ezért a tőzsde a részvények kereskedését felfüggesztette. A tőzsde a közleményben felszólítja a Humetet, hogy a hírrel kapcsolatos soronkívüli tájékoztatást haladéktalanul tegye meg. A vállalat vezérigazgató-helyettese az Üzleti Negyeddel közölte: a felszólításnak még szerdán eleget tesznek.

Burillák Attila, az APEH szóvivője az Üzleti Negyednek elmondta, hogy csaknem 400 millió forint értékű fiktív számlákat foglaltak le egy gazdasági társaságnál, bár az eset nem kedden történt. Hozzátette, hogy a vállalat 1998 és 2000 között fogadta be a számlákat, és az ügy  hátterében a tavaly decemberben, kommandósok segítségével elfogott könyvelő áll. A szóvivő a társaságot nem kívánta megnevezni, és tovbbi részleteket sem közölt a nyomozás sikere érdekében.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Humet Rt. 

BÉT 

Korábban:

400 milliónyi fiktív számla - a Humet cáfol 
(2002. február 19.)