A Pevdi és a Britton tisztázzák Pannonplast-tulajdonukat

A PEVDI Kft. 11,16 százalékos, a Britton Kft. és a Kartonpack Rt. pedig 12,12 százalékos részesedéssel rendelkezik a Pannonplast Rt.-ben - tette közzé a három társaság a Magyar Tőkepiac csütörtöki számában. A három cég a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) június 17-i határozatának eleget téve tette közzé a Pannonplast Rt.-ben meglévő befolyása mértékét.

A PSZÁF határozata arra is kötelezte a társaságokat, hogy részesedésük arányát a Pannonplast Rt. igazgatóságának is jelentsék be. A Britton Kft. és a Kartonpack Rt. közölte azt is: kezdeményezik a felügyeleti határozat bíróság által történő felülvizsgálatát.

A Britton Kft. bejelentette, hogy vezetése a korábbi jó kapcsolat visszaállítása, valamint a Pannonplast körüli bizonytalanságok tisztázása érdekében személyes találkozót kért a PSZÁF elnökétől, Szász Károlytól.

A felügyelet kedden nyilvánosságra hozott határozata szerint a nyilvánosan működő részvénytársaságban történt befolyásszerzés szabályainak megsértése miatt a Britton Kft-t 6 millió forintra, a PEVDI Kft-t 5 millió forintra büntette.

A PSZÁF döntését a tőkepiacról szóló törvény azon bekezdése alapján hozta, amely kimondja, hogy a befolyásszerzés abban az esetben is megvalósul, ha arra az egymással kapcsolatban nem álló személyek összehangolt magatartása révén került sor.

Fehér Erzsébet, a Pannonplast Rt. elnök-vezérigazgatója kedden arról tájékoztatta az [origo]-t, hogy a Pannonplast Rt-nek nem volt tudomása arról, hogy 2003. április 30-i közgyűlése óta a PSZÁF tulajdonosaira vonatkozóan vizsgálatot folytat.

A Britton vezetése egy keddi közleményében jelezte, hogy a PSZÁF határozatát bírósági úton fogja megtámadni, az ebben foglalt intézkedéseknek azonban a cég a határidők betartásával eleget tesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK