Új befektetőjelölt a Ferencvárosnál

Hamarosan eldőlhet a Ferencváros labdarúgócsapatának sorsa, ugyanis kedden tárgyal Furulyás János, az FTC elnöke Várszegi Gáborral, a csapatot működtető társaság többségi tulajdonosával a folytatásról. Várszegi esetleges távozása után Rácz Gábor, a Vasas tulajdonosának személyében új befektetője lehet a Fradinak - írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A május végi FTC-Debrecen mérkőzést követő botrány után Várszegi Gábor bejelentette, hogy megválik a Ferencvárosban lévő tulajdonrészének nagy részétől, és csupán mintegy 20 százalékos részt tart meg. A Fotex vezére két évvel ezelőtt 2,4 milliárd forintért vásárolta meg a Fradi futballszakosztályát, és a szerződés szerint négy részletben utalja át a vételárat a zöld-fehéreknek. A harmadik részlet kifizetése július végén válik aktuálissá, ám a 600 millió forint átutalása kérdéses.

Noha Várszegi Gábor már közölte, hogy megválna az FTC-ben lévő többségi tulajdonától, elvileg a közös folytatás sem kizárt - írja a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy közben Takács Tibor volt ferencvárosi alelnök már tárgyalásokat is folytatott Várszegi esetleges utódjával, Rácz Gáborral, a jelenleg az ötödik osztályba sorolt, gyakorlatilag nem működő Vasas tulajdonosával.

Takács Tibor a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy Rácz Gábort érdekli a csapat megvásárlása, és több mint félmilliárd forintért 10-20 százalékos tulajdonrészt vásárolna a klubból, amely a volt alelnök szerint kihúzná a Fradit a nehéz anyagi helyzetből.

Rácz Gábor a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy őt keresték meg a Ferencváros volt vezetői, és elismerte, hogy hajlandó lenne pénzt áldozni a tulajdonszerzésre, de amíg a Fotex a Fradi tulajdonosa, addig nem lehet szó érdemi megbeszélésekről - írja a Magyar Hírlap.

KAPCSOLÓDÓ CIKK