Csökken az Airbus és a Boeing teljesítménye

A legnagyobb európai repülőgépgyárnak számító Airbus vasárnap megerősítette azt a hírt, hogy idén összesen 300 repülőgépet szállít le a tavalyi 303 után. A rivális Boeingnél még nagyobb a visszaesés mértéke, ugyanis az amerikai cég idén 280 gép átadását tűzte ki célul, míg tavaly 381-et szállítottak.

Alacsonyabb röppályán

Az Airbus az idei első kilenc hónapban 199 polgári repülőgépet szállított le megrendelőinek - jelentette be a konzorcium szóvivője, akit a Dow Jones idézett. Az Airbus kilenchavi adata azt jelenti, hogy a repülőgépgyártó a harmadik negyedévben 50 légi járművet adott át, míg az első félévben összesen 149-et, így a cég harmadik negyedévi szállításai elmaradtak a második negyedévi 84 repülőgéptől.

Az Airbus legnagyobb riválisa, a Boeing a múlt héten közölte, hogy 2003 harmadik negyedében 65 polgári repülőgépet adott át, 11 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi harmadik negyedévben, amikor 73 gépet szállított le. A Boeing az idei év első kilenc hónapjában összesen 210 gépet adott át, így elérhetőnek látja idei célkitűzését, 280 repülőgép szállítását, ami azonban jócskán elmarad a tavalyi 381 repülőgéphez képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKK