A Mol nem bízik Baumgartner menedzserében

A Mol bizalma megrendült Baumgartner Zsolt menedzserében, mivel az olajtársaságot nem tájékoztatták az autóversenyző szponzorációs feltételeinek változásáról és a pontos részletekről sem - mondta a távirati irodának Lukács Bea, a Mol szóvivője szombaton.

A Mol éveken keresztül eredményes szponzori együttműködést folytatott Baumgartner Zsolttal - hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve: egy rangosabb nemzetközi megjelenés előkészületi fázisában rendkívül körültekintően, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően akarnak eljárni. Ez azt jelenti, hogy a társaság pontosan ismerni akarja az üzleti feltételeket, részleteket, a Mol számára biztosítható előnyöket és lehetőségeket. A szponzoráció ugyanis üzleti szerződés, amely mindkét fél számára előnyöket kell, hogy biztosítson - mondta a szóvivő.

A jelen helyzetben viszont úgy látszik, hogy ezt a Baumgartner Zsoltot képviselő menedzser nem értette meg - közölte Lukács Bea. Ő ugyanis mindeddig nem tájékoztatta a Molt a szponzorációs feltételekről, amelyek feltétlenül szükségesek a szerződés megkötéséhez. Ehelyett a Mol az összes körülményről és a szereplők folyamatos változásáról a sajtóból értesült, ami a Forma-1 világában elfogadhatatlan.

A Mol ugyanakkor nem vonul vissza a tárgyalásoktól, megállapodás viszont csak akkor képzelhető el, ha minden feltételt megismernek, és azok mindkét félnek előnyösek. A Mol számára ugyanis Baumgartner Zsolt támogatása nem jótékonysági juttatás, hanem szigorú üzleti vállalkozás - mondta Lukács Bea.

A Mol Rt. a szponzorációs szerződéseit bizalmasan kezeli, így az azokban szereplő összegekről nem nyilatkozik - mondta el Lukács Bea. A szóvivő hozzátette: így az újságokban megjelent összegeket a Mol nem is kívánja kommentálni. Újságcikkek 380 millió forintos Mol-támogatásról írtak, amit a Mol 60 millió forintra akar csökkenteni egyes információk szerint.

A Mol szóvivője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a tárgyalás közben kiszivárgó információk megdöbbentették őket, és ez további bizalomvesztéshez vezetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK