Veszteséges lett a Globus

A Globus Konzervipari Rt. csoportszinten 101,9 millió forint adózott veszteséget ért el az első negyedévben az egy évvel korábbi 881,9 millió forint nyereség után. Az árbevétel 1,21 százalékkal nőtt éves szinten - közölte a társaság szombaton a tőzsde honlapján.

A gyorsjelentés szerint tavaly az üzemi eredményében jelentős tételt jelentett az egyéb bevételek és ráfordítások 1 milliárd forintos pozitív egyenlege, amely a csabai gyár eszközeinek értékesítéséből származó bevételeket, a tárgyi eszközök nyilvántartási értéken történt kivezetését tartalmazták. Idén ilyen egyedi tételek nem voltak, az egyéb bevételek és egyéb ráfordítások egyenlege 145 millió forintos negatív szaldót mutatott. Ezekből fakadóan a cégcsoport üzemi szinten 314 millió forint veszteséget ért el.

A Globus Rt. nettó árbevétele az első három hónapban 7,297 milliárd forint volt, ami 1,21 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A belföldi értékesítés nettó árbevétele 8,51 százalékkal 4,506 milliárd forintra csökkent. Ezzel szemben több mint 22 százalékkal emelkedett az exportárbevétel, mintegy 2,8 milliárd forintra.

A Globus-csoport saját tőkéje 35,23 százalékkal 22,36 milliárd forintra emelkedett, míg a jegyzett tőke 12,01 százalékkal 2,48 milliárd forintra nőtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK