A tőzsdeképes cégek közül elsőként lép a parkettre a FreeSoft

2004.07.29. 15:19

A FreeSoft Rt. törzsrészvényeinek július 21-től július 27-ig tartó jegyzési időszaka során a befektetők összesen 385 000 darab részvényt jegyeztek le, amelynek ellenértéke, 693 millió forint, közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A cégbírósági bejegyzés és a központi elszámolóházban történő megkeletkeztetés után indulhat a kereskedés a részvényekkel a Budapesti Értéktőzsdén, elsőként a Tőzsdeképes Cégek Klubjának tagjai közül.

 

A megadott letéti számlán hiánytalanul jóváírásra került az összeg. A nyilvános forgalomba hozatal ezért megfelelően eredményes volt, a sikeres alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzése folyamatban van, a közlemény szerint.

A társaság 1,050 milliárd forintos alaptőkéje ezek után 1,435 millió forintra emelkedik, amivel jó néhány tőzsdei társaságot leköröz. A cég részvényeinek a parketten való megjelenéshez szükséges először, hogy a cégbíróság bejegyezze az alaptőke felemelését. Ez normál esetben akár 60 napig is eltarthat. Az [origo] információi szerint a cégbírósághoz a módosító kérelmet július 28-án adta be a társaság, sürgősségi eljárást is kérve. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cégbíróság elnöke megítéli a sürgősséget, a módosítás akár egy napon belül is megtörténhet. A sürgősségi eljárásban sokat segíthet, hogy a tőzsde vezetése is támogatta azt.

A cégbírósági jóváhagyást követően a központi elszámolóház (Keler Rt.) napokon belül megkeletkezteti a részvényeket, vagyis jóváírják azokat a jegyzők számláin, ami után megkezdődhet a kereskedés a tőzsdeképes cégek klubjától a parkettig elsőként eljutó társaság papírjaival. A FreeSoft vezetésének körábbi közleménye szerint az első tőzsdei ügylet már augusztusban megszülethet a társaság papírjaira.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK