Az ÁPV Rt. meghirdette a Hungexpót

2004.08.03. 14:14

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kiírta a pályázatot a Hungexpo Vásár- és Reklám Rt. állami tulajdonban levő, 77 százalékot kitevő részvényeinek értékesítésére. Az ajánlatokat 2005. január 11-én kell benyújtani a privatizációs szervezethez. A Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. értékesítésénél kárpótlási jegyet is elfogad az ÁPV Rt.

A privatizációs szervezet kiírása szerint a nyilvános, kétfordulós pályázaton olyan tőkeerős szakmai befektetőt (csoportot) keresnek, amely képes a Hungexpo marketing kommunikációs, kiállítás- és rendezvényszervezési tevékenységének, valamint az e célt szolgáló ingatlanok fejlesztésére a jelenlegi vagy egy új fejlesztési területen - közölte honlapján az ÁPV Rt.

A pályázaton a magyar állam tulajdonában lévő, több mint 2,413 milliárd forint névértékű, az alaptőke és az összes szavazatok 77,01 százalékát megtestesítő névre szóló törzsrészvényt értékesítik. Az ÁPV Rt. ezen túl a társaság munkavállalóinak összesen 156,687 millió forint névértékű, az alaptőke és az összes szavazatok 5 százalékát megtestesítő, névre szóló törzsrészvényt ajánl fel kedvezményes megvételre.

Kárpótlási jegy a tankönyvkiadóért

Az ÁPV Rt. honlapján közzétett pályázat szerint a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. jegyzett tőkéjének 75 százalék mínusz 1 szavazati hányadát kitevő, 699,99 millió forint névértékű részvénycsomagját értékesítik.

A tankönyvkiadó privatizációjában a nyertes a vételárból legfeljebb 37,791 millió forintot kárpótlási jegyben fizethet meg, ez a 174,2 százalékos névértéket figyelembe véve legfeljebb 21,694 millió forint címletértékű jegy bevonását jelentheti.

Az ajánlattevőknek augusztus 25-én kell megtenniük előzetes ajánlatukat, a végleges ajánlatok benyújtási határideje október 25. Csak azok vehetnek részt a pályázat második fordulójában, akik az első fordulóban érvényes előzetes ajánlatot nyújtottak be, és akiket a kiíró meghív a második fordulóban ajánlattételre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK