Megszűnt a termelés a Philip Morris egri dohánygyárában

2005.01.04. 14:19

A terveknek megfelelően 2004 végén megszűnt a cigarettagyártás a Philip Morris Magyarország (PMM) Kft. egri gyárában. Az üzem 348 dolgozója közül a társaság 66 ember számára biztosít további foglalkoztatást a PMM saját bolti kiszállítási hálózatában.

A társaság június 18-án jelentette be, hogy az anyacég, versenyképessége növelése érdekében, 2004 végén megszünteti a cigarettagyártást az egri dohánygyárban. A PMM március közepéig hozza létre saját kereskedelmi hálózatát, amely 270 embert foglalkoztat majd.

Az egri gyár dolgozói számára 88 álláshelyet hirdettek meg; ezek közül 66-ot töltöttek be az üzem dolgozói. A cég és a város önkormányzata novemberben megállapodást kötött arról, hogy a PMM a város által megfogalmazott céloknak megfelelően értékesíti a belvárosban lévő épületkomplexumát.

A város azt tervezi, hogy a közel 30 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes szórakoztató központtá alakul, és a PMM ezt szem előtt tartva írja ki az ingatlanhasznosítási pályázatot. A tender kiírására még az első negyedévben sor kerül, az ingatlan felértékelése jelenleg is folyik. A Philip Morris 1992-ben vásárolta meg az évszázados múltú Egri Dohánygyárat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK