Negyedével nőtt a GE profitja

Negyedével nőtt a General Electric profitja az első negyedévben, a tavalyi adatokhoz képest. A társaság tizenegy üzletága közül kilenc profitja növekedett. A GE felemelte az éves eredmény előrejelző alsó határát.

A General Electric Co. első negyedéves profitja 25 százalékkal emelkedett; a cég felemelte éves eredmény előrejelzésének alsó határát. A felfutás okai között a repülőgép- és vonatmotorok iránti kereslet növekedését, a diagnosztikai berendezések piacának bővülését és az NBC Universal jó eredményét említették. A konglomerátum eredménye 4 milliárd dollár, részvényenként 38 cent volt; a tavalyi 3,2 milliárd dollár, illetve 32 cent után. A Reuters Estimates által felkért elemzők átlagosan 37 centre számítottak.

A GE tizenegy üzletága közül kilenc profitja nőtt az első negyedben 10 százaléknál nagyobb mértékben, javított a társaság eredményén a Genworth Financial Inc. részvényeinek eladása is. A GE bevételei 19 százalékkal 39,8 milliárd dollárra nőttek a tavalyi első negyedév 37,96 milliárdjáról.

Ami az éves eredményt illeti, a GE 2 centtel magasabbra emelte előrejelzési sávjának alsó határát: jelenleg immár 1,78-1,83 dollár az egy részvényre várható 2005-ös eredmény, korábban 1,76-1,83 dollár volt ez az érték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK