Hatezer menedzsert küld el a Daimler-Chrysler

Hatezer vezető alkalmazottjától válik meg a Daimler-Chrysler. Az autógyártó óriás másfélmilliárd eurót akar spórolni az elbocsátásokkal az elkövetkező három évben. A vezetés újjászervezése volt Dieter Zetsche, az új vezérigazgató első intézkedése. A Daimler-Chrysler nincs egyedül a leépítésekkel: a Ford hétfőn jelentette be, hogy 30 000 munkását bocsátja el.

Hatezer menedzsert, könyvelőt és stratégiai tervezőt küld el a Daimler-Chrysler. A cég új vezetője, Dieter zetsche első intézkedésként a vezetést szervezi át. Ha Zetsche számítása bejön, három év alatt 1,5 milliárd eurót takarít meg a Daimler-Chryslernek.

Zetsche korábban a Chryslernél 8 milliárd dollárral csökkentette a működési költségeket, amikor több tízezer munkást bocsátott el. A cégcsoport Mercedes divíziójánál jelenleg 8000 ember elbocsátása van folyamatban. A Mercedes igazgatótanácsát 12-ről nyolc főre csökkentik, és a cég vezetése Stuttgartba költözik - közelebb a gyártáshoz.

A Daimler-Chrysler 3,8 százalékos eladás-növekedést jelentett a 2005-ös évre a világpiacon, mind a Mercedes, mind a Chrysler-divíziónál. A német-amerikai vegyesvállalat világszerte 385 000 embert alkalmaz, közülük 160 ezret Németországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK