Nincs bejegyezve a Suzuki-szakszervezet

2006.03.10. 16:02

A Magyar Suzuki Rt. szerint továbbra sem egyértelmű a társasággal szemben követeléseket megfogalmazó szakszervezet jogi státusa, a dolgozói szakszervezet nem rendelkezik bírósági bejegyzéssel, ezért nem tudják követeléseiket figyelembe venni.

A Magyar Suzuki Rt. nem ellenzi a dolgozói érdekképviseletét ellátó szakszervezet működését, azonban szükségesnek tartja, hogy a dolgozók érdekében jogilag rendezett hátterű, megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező szervezet foglalkozzon az érdekképviselettel - áll a vállalat pénteki közleményében.

A társaág másik kifogása az, hogy a 3200 dolgozóból mindössze két százalék, 70 fő tagja a Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezetének.

A közlemény kifejti, hogy a Liga Szakszervezet által támogatott Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezete jogilag jelenleg nem létező szervezet, mivel nem rendelkezik bírósági bejegyzéssel. Szintén kétséges a Liga Szakszervezet Vas- és Fémipari Szövetsége suzukis csoportjának legitimitása, mivel ezt a Liga Szakszervezetek alapszabályában történt bejegyzés adhatja, ám a csoport bejegyzése nem bizonyított. A Magyar Suzuki Rt. álláspontja, hogy a jogilag még nem létező szervezet követeléseit nem tudja figyelembe venni, teljesíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK