A Viadom folytathatja az M7-est

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) nem gördített akadályt az elé, hogy a Viadom konzorciuma folytassa az M7-es autópálya építését. A Balatonkeresztúr-Nagykanizsa szakaszt 43,8 milliárd forintért építi meg a cégcsoport. A KD-hez a pályázaton szintén induló, ám abból kizárt öt ajánlattevő fordult - írja a Napi Gazdaság.

Nem jelezte aggályait a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) amiatt, hogy a Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. a Viadom-konzorciummal kíván továnn éppíttetni az M7-est. A Viadom, az osztrák Porr AG. és a Terrag-Asdag AG cégcsoport 43,8 milliárd forintos ajánlatával nyerte meg az autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közti, 35,5 kilométeres szakaszának megépítését.

Az NA Zrt. kizárta a tenderből a másik öt ajánlattevőt, tartalmi okokra hivatkozva. A Strabag, és a GraDo konzorciumok ezért még júliusban a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordultak. Előbbi azonban visszavonta a kérelmét, utóbbit pedig a KD utasította el. Szintén a döntőbizottságot kereste meg a Strabag-Hídépítő alkotta Adria Konzorcium, és a Betonút-Vegyépszer féle konzorcium. Ezt a két keresetet október 4-én tárgyalja a KD.

Azzal azonban, hogy a bizottság nem emelt kifogást a keresetek ellen, az NA Zrt. akár már pénteken aláírhatja a szerződést a Viadommal. Ha a dokumentum elkészült, a KD már nem állíthatja le az építkezést, legfeljebb bírságot szabhat ki az építtető Nemzeti Autópálya Zrt.-re.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK