Megszűnt a Kossuth Nyomda

A felszámoló aláírta az adásvételi szerződést Kossuth Nyomda egyes gépeire a szakmai vevővel, pénteken megtörtént az átadás, és a nyomda telephelyén már ezeknek a gépeknek egy részén megkezdték a nyomást - tájékoztatta Somogyi Krisztina felszámoló biztos az MTI-t pénteken.

A Kossuth Nyomda megszűnésével megszűnt 170 dolgozó foglalkoztatása is. Az eddig eltelt időszakra a dolgozók megkapták a bérüket a vételár foglalójából, a felmondási időre járó pénzt pedig a vételárból fizetik ki - magyarázta a felszámoló biztos.

A nyár közepén felszámolásba került Kossuth Nyomdával szemben mintegy 3,1 milliárd forint hitelezői igény merült fel, ebből mintegy 130 millió forint a köztartozás.

A felszámoló Immorent-Hungary Zrt. a lízingelt ingatlannal együtt 2,9 milliárd forintért kínálta a budapesti Jászberényi út 55. szám alatti telephelyet a nyomdai munkához szükséges eszközökkel, az informatikai berendezésekkel, a Kossuth Nyomda névhasználati jogával és más jogokkal egy csomagban. Erre egyetlen ajánlat sem érkezett.

Somogyi Krisztina az MTI-nek korábban elmondta, hogy a nyomdatársaság a nyomott piaci árak miatt ment tönkre. Az értékes ingatlant a likviditás fenntartása érdekében a cég már korábban eladta, és azt lízingeli vissza.

A telephelyen a további működés a lízingszerződés újratárgyalásától függ.

KAPCSOLÓDÓ CIKK