Ötödével eshet vissza a repülőgép-utasok száma

Vágólapra másolva!
- Az iraki háború könnyen újabb 10 milliárd dollárral növelheti a világ repülési iparának veszteségeit, ismét jelentősen csökkentve a repülőre szálló utasok számát - vélekedik a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség, a IATA.
Vágólapra másolva!

A szervezet hétvégi közleménye szerint az iraki háború tovább súlyosbítja a gyakorlatilag 2001. szeptember 11-e óta tartó válságot, és mintegy 30 milliárd dolláros kumulált veszteséghez vezet. A IATA előrejelzései szerint az utasok száma 15-20 százalékkal csökkenhet a megszokott szinthez képest, a visszaesés térségenként különböző lehet.

A IATA utalt arra, hogy az elmúlt héten már több mint száz légitársaság jelentett be 2-3 százalékos emelést - általában csak április közepei hatállyal - elsőosztályú, illetve rugalmas viteldíjaiban, hogy fedezni tudja a háború nyomán növekvő üzemanyag és biztosítási költségeket.

Csőd fenyegeti a legrégibb latin-amerikai légitársaságot/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030323csod.htmlCsődvédelembe menekülhet az American Airlines/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030317csodvedelembe.html