Több mint felével esett vissza a Volkswagen nyeresége

Vágólapra másolva!
A Volksvagen nyeresége több mint felével esett vissza a második negyedévben. A német autógyártó az euró erősödését és a visszafogott keresletet okolja a vártnál gyengébb eredményt.
Vágólapra másolva!

A német autógyár 1,01 milliárd euró adózás előtti haszonról számolt be jelentésében. Ez 55 százalékkal kevesebb a tavaly ilyenkor elkönyvelt haszonnál. Az eladások nem csökkentek, azonban a cég újjászervezése és az új termékek kifejlesztése jócskán csökkentette a hasznot.

A Volkswagennél számoltak a nyereségkieséssel, azonban jóval enyhébb profitcsökkenést terveztek az április-júniusi időszakra. A német cégnél nem számítottak ugyanis az euró nagymértékű erősödésére.

Volkswagen linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/gepipar/jarmuipar/autok,_gepjarmuvek/autok/Volkswagen/

Szakértők szerint a Volkswagen bevételkieséséhez az is hozzájárult, hogy kiöregedőben van zászlóshajója, a Golf. Az újonnan kifejlesztett Touran és Touraeg modellek pedig a legfelső vásárlói kategóriát veszik célba, jelentősen növelve ezzel a gyártási és marketingköltségeket - írja a BBC News.

Leépít a Volkswagen Brazíliában/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030721leepit.htmlVisszaminősítették a Volkswagent/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030715visszaminositettek.htmlHarmadára csökkent a Volkswagen profitja/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030507harmadara.htmlVezetői ellentétek a Volkswagennél/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030410vezetoi.html