Abramovics lehet Baumgartner főnöke

Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó liga egyik csapata, a Chelsea megvétele után az orosz olajmilliárdos, Roman Abramovics a hírek szerint a Forma-1-be fektetne be. Az üzletember brit sajtóértesülések szerint a sportág egy bajba jutott csapatát vásárolná meg. A hírek szerint a Szibnyeft tulajdonosa két istállót is kiszemelhetett: a Minardit és a Jordant. Eddig azonban senki nem kívánta megerősíteni az információkat.
Vágólapra másolva!
Orosz milliárdos vette meg a Chelsea fociklubot/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030702orosz.html

A csukotkai kormányzó futball utáni második kedvenc sportága a Forma-1, írta a The Sun brit bulvárlap. A lap értesülései szerint Abramovics a Minardi-tulajdonos Paul Stoddarttal folytatott tárgyalásokat a közelmúltban. Az ausztrál üzletember állítólag felajánlotta Abramovicsnak, hogy vegyen részesedést az eddig még nyeretlen csapatban.

Forrás: MTI
Roman Abramovics

A Minardi olyan rosszul állt az idei szezon kezdetén, hogy a Forma-1 tulajdonosi jogokat gyakorló Bernie Ecclestone maga finanszírozta 3 millió dollárral a csapatot, hogy egyáltalán indulni tudjon. A Minardi számítások szerint jelenleg 120 millió dollárt ér.

Baumgartner a Társalgóban/sport/f-1/20030825kepgaleria.html

A Guardian értesülései szerint azonban Abramovics nem a Minardit, hanem a Jordant szemelte ki megvételre. A Guardian szerint a Jordan-istálló még jó anyagi helyzetben volt a kilencvenes évek elején, mára azonban már pénzügyi nehézségekkel küzd. Eddie Jordan tulajdonos a magyar futam előtt kitért az újságírói kérdések elől, és cáfolta hogy "személyesen" beszélt volna Roman Abramoviccsal. Arra a kérdésre, hogy bármilyen befektetővel tárgyalt-e, Eddie Jordan a következőt mondta: "Nem válaszolok, mert lehet, hogy hazudnom kellene".

Szponzor kellene Baumgartnernek/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030825szponzor.html

Tény viszont, hogy az orosz olajmilliárdos egyre több időt tölt Forma-1-es körökben: a múlt hónapban éppen Bernie Ecclestone vendége volt Nürnbergben, ahol a Minardi-istállót látogatta meg. Az Abramovics tulajdonában lévő Szibnyeft szóvivője, John Mann tagadta, hogy tudomása lenne vásárlási tárgyalásokról, írta a The Moscow Times.

Roman Abramovics 500 millió dollárt fiztett a Chelsea csapatáért készpénzben, átvállalta az eladósodott klub adósságát és számos sztárjátékost szerződtetett.