Több milliárdot ér Beckham égbe lőtt labdája

Az internetes árverésen már 10 millió eurónál (több mint két és fél milliárd forintnál) tart a licit arra a labdára, amelyet David Beckham, az angol futballválogatott csapatkapitánya a közönség közé bombázott a Portugália elleni Európa-bajnoki negyeddöntő büntetőpárbaja során.

"Spanyolország történetében még egyetlen sportrelikvia sem kelt el ekkora összegért. Minden percben kapunk újabb és újabb ajánlatokat, amelyeket folyamatosan ellenőriznünk kell, hogy valódiak-e" - mondta Inma Solis az aukciót vezető cég szóvivője.

A spanyol szurkoló, aki a Luz-stadion lelátóján megszerezte a "trófeát", azután döntött a világhálós árusítás mellett, hogy egy brit újság 18 ezer eurót ajánlott a különleges darabért.

Az egyedi játékszerre - melyen a mérkőzés időpontja és a résztvevő csapatok zászlója is fel van tüntetve - hétfő óta lehet licitálni eBay nevű spanyol honlapon. A kezdő ár mindössze egy euró volt, de 48 óra leforgása alatt milliós nagyságrendet ért el. Az aukció július 22-ig tart, és az eBay kikötötte: csak különleges indokkal lehet visszavonni egy-egy ajánlatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK