Két órán át szünetel a vonatközlekedés

Vágólapra másolva!
Sztrájkolnak a vasutasok, egyelőre nem tudtak megegyezni a gazdasági szaktárcával a tervezett 38 mellékvonal megszüntetéséről. Ismét leállnak ezért szerdán reggel hat és nyolc óra között a vonatok.
Vágólapra másolva!

Nem vonta még vissza a gazdasági szaktárca a tervezett 38 mellékvonal megszüntetését ezért szerdán reggel 6 és 8 óra között nem közlekednek a vonatok.

Sztrájk lesz a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) ígéri teljesítik az ilyenkor szükséges elégséges szolgáltatásokat. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke közölte, hogy mivel sikerült megegyezni a szaktárcával marad a kétórás munkabeszüntetés.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkára, Garamhegyi Ábel reméli, hogy a vasúti érdekképviseletek nem tartják meg a szárnyvonalak tervezett bezárása miatt szerdára meghirdetett sztrájkjukat.

Még nincs döntés a 38 mellékvonallal kapcsolatban, hiszen a térségi közlekedés működtetésére szerdáig kell a szándéknyilatkozatokat beadni. Eddig 4-5 szándéknyilatkozat érkezett a szárnyvonalak működtetésére. Az esetleges bezárásokról november közepén-végén várható döntés.

Két hete a mozdonyvezetők nem vették fel a munkát. A sztrájk 600 vonatot érintett: 174 járat egyáltalán nem tudott elindulni reggel, 70 vonat rövidebb útvonalon közlekedett, 400 járat pedig késett. Az október 25-ei munkabeszüntetés után 1500-an kérték vissza a pénzüket - a visszatérítések összege meghaladta az 1,7 millió forintot. A LIGA Szakszervezete is támogatja a november 7-re hirdetett munkabeszüntetést.