Erősödik és 273 forint felé közelít az euró

2011.03.03., 16:48

A csendes délelőtti kereskedés után a megtáltosodó euró nagyot lendített a forinton a dollárral és a svájci frankkal szemben. A frank ennek köszönhetően 209 forint közelébe került.

16.42 |

Gyengült a forint a délután folyamán

Az euró erősödése immár a forint árfolyamán is meglátszik. Fél kettő után gyengülni kezdett a magyar pénz, háromnegyed öt előtt már 272,69 forintot ért az euró. Drágább lett a svájci frank (210,03 forint) és a dollár (195,69 forint) is.

15.10 |

Trichet lendített az eurón

A BusinessWeek szerint Jean-Claude Trichet európai jegybankelnök arról beszélt, hogy "éberségre" van szükség az infláció miatt. A piac úgy reagált a bejelentésre, hogy - az egyik elemző szerint - Trichet nagyon a "héja" monetáris politika irányába indult, vagyis ezek alapján egyre valószínűbb a kamatemelés. (A héja monetáris politika a szigorítást, vagyis a drágább jegybanki hitelezést, magasabb kamatszintet jelent.) A várható kamatemelés miatt többen fordultak az euró irányába, ami drágította a fizetőeszközt a dollárral szemben.

15.06 |

Váratlan amerikai jóhír

Az Egyesült Államokban a friss munkanélküliek száma váratlanul visszaesett a múlt héten, mégpedig egy olyan szintre, melyre 2-2,5 éve nem láthattunk példát - írta a Quaestor. Az intézmény szerint mintegy 10 ezer fős növekedést várt a piac, ehelyett 20 ezer fős csökkenést mértek a munkanélküli segélyért először folyamodók számában. Az adat javítja a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, ami miatt a tőke a biztonságos befektetések (a pénzpiacon ilyen például a svájci frank) felől a kockázatosabbak felé fordul.

14.51 |

Megtáltosodott az euró

Kirobbanó formában az euró, mind a dollárral, mind a svájci frankkal szemben erősödött csütörtök délután. Ennek köszönhetően, miközben az euró 271,2 forintnál maradt, vagyis nem mozdult érdemben a korábbi szintjéhez képest, a dollár és a frank jelentősen olcsóbb lett. A zöldhasú 195,4 forintról 194,3 forintra, vagyis több mint egy forinttal esett délután 2 és 3 óra között, a svájci frank 211-ről 209,3 forintra ereszkedett egy órán belül.

13.03 |

211 forintnál stabilizálódott a svájci frank

Délután egy órakor 271,10 forintot kellett fizetni egy euróért a devizapiacon. A dollár ekkor 195,45 forintba került, míg a svájci frank 211,08 forintot ért.

11.51 |

Nem moccant a forint

Az euró erősödött a dollárral szemben, de a forint egyelőre nem profitált ebből. Az euró 270,9, a dollár 195,3 forint volt, a svájci frank kicsivel 211 forint alatt tartózkodott háromnegyed tizenkettő előtt.

11.47 |

Kedvező adatok az eurózónából

Az eurózóna gazdasága összességében 2 százalékkal növekedett 2010-ben, az egész Európai Unióban pedig 2,1 százalékos emelkedést mért az Eurostat. Eközben növekedett a kiskereskedelmi forgalom is. A Quaestor kedvezőnek nevezte az adatokat, amelyek megjelenése után az euró kis mértékben erősödni tudott a dollárral szemben.

10.28 |

Nem mozdul a forint

Fél tizenegykor 270,75 forintnál járt az euró jegyzése a devizapiacon. A kereskedők a dollárért 195,45 forintot kértek, míg a svájci frank 211,05 forintot ért.

07.53 |

Forinterősödést vár a Raiffeisen

A közel-keleti feszültségek és a kockázatkerülés erősödése ellenére nem erősödött a dollár az elmúlt napokban. Az olajár-robbanásnak köszönhetően ugyanis tovább erősödtek az inflációs kockázatok, amelyek elsősorban az európai jegybankárok ingerküszöbét üthetik meg. Az olajár száguldása ugyanis az erős euróban teszi érdekeltté az Európai Központ Bank jegybankárait. Az előző hetekben rendre kamatemelésre utaló nyilatkozatokat tettek az EKB illetékesei, a csütörtökön esedékes kamatdöntő ülésen pedig Trichet elnök is hasonlóan nyilatkozhat - írja heti devizapiaci elemzéségben a Raiffeisen Bank. Az elemzők szerint Trichet elnök kamatemelésre utaló szavai könnyen az 1,4-es szintre repíthetik az EUR/USD árfolyamát. Ellenkező esetben a dollár gyors erősödése következhet.

A strukturális csomag bejelentését a Raiffeisen Bank elemzése szerint a befektetők negatívan értékelték, mivel a csomag egyelőre nincs kidolgozva részleteiben. A bank elemzői azonban inkább pozitívan ítélik meg a csomagot, "mivel az intézkedések iránya és a program mérete is kedvező", mindazonáltal negatív üzeneteket is hordoz magában a bankadó fennmaradása és a társasági adó csökkentésének elhalasztása miatt - írják.

Az előttünk álló hónapban nemzetközi road-show-ra indul a kormány a csomaggal, amelynek célja a Magyarországgal szembeni befektetői hangulat javítása a közelgő eurokötvény-kibocsátás előtt. Emiatt is arra számítanak a bank elemzői, hogy a forint tovább erősödhet, ezért elérhetőnek tartják a 265-270 közötti tartományt.

07.31 |

Gyengült a svájci frank

Csütörtök reggel fél nyolckor 270,85 forintot ért egy euró a devizapiacon. A dollár jegyzése 195,25 forintnál járt ekkor, míg a svájci frankért 211 forintot kellett fizetni.

Szerda este egy euró 270,78 forintot ért a devizapiacon. A dollár 195,22 forintba, a svájci frank 211,80 forintba került ugyanekkor. Szerdán gyengüléssel indította a napot a forint, később azonban magára talált a magyar fizetőeszköz.

Előző
  • 1
Következő »