A forinterősödés tavalyi szintre küldte a dollárt és az eurót

2011.03.25., 17:42

Pénteken a forint szerény erősödéssel fejelte meg a hét korábbi napjain megszerzett előnyét. Ennek eredményeként az euró árfolyama 267, a dollár pedig 188 forint alatt is járt napközben, erre pedig legutóbb a múlt év eső felében volt példa.   

18.42 |

Péntek este picit gyengült a forint

Este hét óra előtt húsz perccel az euró jegyzése 266,60 forint körül mozgott a devizapiacon. A dollárért ekkor 189,50 forintot kértek a kereskedők, a sávjci frank pedig 206 forintnál járt.

Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője péntek délután az [origo]-nak azt mondta: a dollár legutóbb tavaly januárban, az euró a múlt év áprilisában járt a pénteki szinteken, a svájci frank pedig idén februárban került ennyibe. A szakértő hozzátette, hogy hosszú ideje korrekció nélkül erősödik a forint, ezért a következő napokban veszíthet értékéből a magyar pénz. "A pénteki szintek már nagyobb magyar vállalatok számára is vonzó euróárfolyamot jelentenek, több cég is euróvásárlást tervez, ez pedig gyengítheti a forintot a közös devizával szemben" - tette hozzá.

17.40 |

Tartja erejét a magyar deviza

Pénteken, nem sokkal 18 óra előtt az euró 266,30, a dollár 189, a sávjci frank pedig 205,80 forintba került.

16.39 |

Régen látott szinteken a forint

Pénteken délután. húsz perccel 17 óra előtt az euróért 266,15 forintot kértek a devizapiacon. Ekkor a dollár jegyzése 188,20, a svájci frank pedig 205,80 forintnál tartott.

Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője az [origo]-nak azt  mondta: a dollár legutóbb tavaly januárban, az euró a múlt év áprilisában járt a mostani szinteken, a svájci frank pedig idén februárban került ennyibe. A szakértő hozzátette, hogy hosszú ideje korrekció nélkül erősödik a forint, ezért elképzelhető, hogy a következő napokban veszíteni fog az értékéből. "A pénteki szintek már nagyobb magyar vállalatok számára is vonzó euróárfolyamot jelentenek, több cég is euróvásárlást tervez, ez pedig gyengítheti a forintot a közös devizával szemben" - tette hozzá.

13.07 |

Van még erő a forintban

A rövid megállás után újra lendületet vett a forint kora délután. Egy órakor 266,1 forint volt az euró, 187,9 forint a dollár és 205,6 forint a frank.

11.36 |

Stabil a forintárfolyam

A délelőtt vége felé közeledve stabilizálódott a forint fontosabb devizákkal szembeni árfolyama. Az eurót fél tizenkettő előtt 266,3 forintért adták, a dollár 187,8, a frankot 205,7 forintot ért.

10.29 |

Gyengült a forint, de nem a frankkal szemben

Délelőtt az euró gyengült a dollárral szemben, s ez a forintot is a gyengülés irányába fordította. A svájci frankkal szemben azonban nem változott érdemben a forintárfolyam. Az euró 266,7, a dollár 188,4 forint volt negyed tizenegykor, míg a frank 205,9 forintot ért.

09.16 |

Lassított a forint

Reggel kilenc órára tovább erősödött a forint a svájci frankkal szemben, de az euróval és dollárral szemben kissé visszapattant. Kilenckor 266,3 forint volt az euró, 187,7 forint a dollár, míg a frank néhány fillérrel 206 forint alá került.

09.08 |

A kiadáscsökkentéstől nagyban függ az ország hitelminősítése

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője napi devizapiaci elemzésében azt írta, hogy a csütörtöki "rendkívül sikeres" magyar dollárkötvény-kibocsátás és a Standard and Poor's hitelbesorolási megerősítése segítette a forintot. Az elemzésben megemlíti a hitelminősítő intézet magyarázatát: amennyiben a kiadáscsökkentési reformtervek felpuhulnának, úgy újabb leminősítés jöhet, amennyiben viszont biztossá válik, úgy a javítás kerülhet kilátásba.

08.07 |

Már kora reggel eséssel kezdtek a kulcsdevizák

Jó erőben a forint péntek reggel: a kereskedés legelején rögtön komoly erősödést mutatott a hazai fizetőeszköz. Nyolc órakor már 266 forintnál volt az euró, 187,5 forintnál a dollár, és a 206 forintot közelítette a svájci frank.

07.45 |

A portugál hírek sem tudták gyengíteni az eurót

Az eurózónát leginkább foglalkoztató Portugália 50-70 milliárd eurós mentőcsomagra szorulhat - értesült a Bloomberg uniós forrásoktól. Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az [origo]-nak azt mondta, hogy egy elhúzódó portugál politikai válság negatív hatással lehet az euróra. Ennek ellenére erősödött csütörtökön a dollárral szemben, pedig érdemi előrelépés nem volt a válság kezelésében, csupán a portugál kormány megszorító csomagját elkaszáló ellenzék közölte, hogy elkötelezettek a hiánycél tartásában. Suppan Gergely szerint az eurót erősíti, hogy az Európai Központi Bank következő, április 7-i ülésén kamatemelést vár a piac. Szerinte, ha erre a hatásra érkezne egy hír a portugálok kimentéséről, akkor "felrobbanna" az euró árfolyama, vagyis komoly emelkedésbe kezdene. Az euró erősödése rendszerint a forintot is magával húzza.

07.36 |

Erős szinten kezdett a forint

A csütörtökön nyert erejét megőrizve ébredt a forint péntek reggel. Az euró 266,5 forint volt, a dollár 188, a svájci frank 206,8 forintot ért reggel. A svájci frankkal szembeni árfolyamszintre február közepe óta nem volt példa: legutóbb február 16-án volt 207 forint alatt a frank.

Előző
  • 1
Következő »