A volt olasz kormányfő bejelentette visszatérési szándékát az olasz politikába, így aggódnak a befektetők, hogy Olaszország végrehajtja-e a szükséges megszorításokat. Az eurón keresztül ez a forintot is gyengítette, de az árfolyam délutánra erősödésbe váltott. Közben a svájci jegybank kamatdöntése mozgatja a frank árfolyamát.

08.06
283 forintnál az euró

Kedden kora reggel az euró jegyzése 283,3 forinton állt az előző esti 283,2 forinttal szemben. A svájci frankot 234,4 forinton jegyezték kora reggel a hétfő esti 234,6 forint után, a dollár árfolyama 218,6 forint a hétfői 218,9 forinttal szemben.

08.40
Kilőtt a svájci frank

A svájci frank kedden reggel hirtelen gyengült az euróval szemben, így a forinttal szemben is, utána viszont vissza is fordult az árfolyam. A svájci jegybank csütörtökön dönt az alapkamatról, ez mozgatja az árfolyamot. A bank 1,2 frankon igyekszik tartani az euróárfolyamot, mert különben túl erőssé válna a svájci deviza.

08.50
Hogyan hat Berlusconi a forintra?

A forint árfolyamát befolyásolja az is, hogy Silvio Berlusconi korábbi miniszterelnök bejelentette visszatérését az olasz politikába. A volt kormányfő egyszer már visszavonult a politikától, a helyét Mario Monti vette át, aki viszont a 2013-as költségvetés elfogadása utánra előrevetítette lemondási szándékát. Mindez kérdésessé teszi a befektetők szemében, hogy végrehajtják az olasz megszorításokat. Az olasz és az európai tőzsdék eséssel reagáltak a hírre, az olasz kötvényhozamok emelkedtek. Az eurózóna kockázatainak növekedése gyengítette az eurót, a közös fizetőeszköz pedig magával rántotta a forintot is.

15.11
Egy forinttal olcsóbb lett az euró

Kedd délután 282 forintba került az euró, vagyis egy forinttal olcsóbb lett reggelhez képest. A dollár közel két forinttal lett olcsóbb, három óra után 217,1 forintba került. A svájci frank 232,6 forintba került.

Hoppá! A nap mottója:The system cannot find the path specified. (-2147024893)