120 éves a Magyar Olimpiai Bizottság, a MOB. Az ünnepi közgyűlésen Orbán Viktor is beszédet mondott. A magyar kormányfő szerint a MOB mögött széles nemzeti összefogás áll, és végre esély nyílt rá, hogy 2024-ben megrendezzük az első közép-európai olimpiát.

10:17
Az elhunyt olimpikonokra emlékeznek

A legutóbbi közgyűlés óta több magyar olimpikon – Tordas Ildikó, Fenyvesi Csaba, Mészáros György és Kiss Ferenc – elhunyt, róluk emlékeztek meg a közgyűlés tagjai.

10:14
Orbán Viktor megérkezett

Hamarosan megkezdi a beszédét a miniszterelnök.

10:12
Lehet népszavazás

A Fővárosi Választási Bizottság hétfőn hitelesítette az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazási kérdést. Az alábbi kérdést tennék fel a fővárosiaknak:

Egyetért-e ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?” 

A népszavazás kiírásához körülbelül 140 ezer budapesti aláírása szükséges.

10:06
Meg kell győzni az embereket

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója egy konferencián arról beszélt, hogy az egyik legfontosabb teendő most az, hogy Budapesten az emberek minél szélesebb rétegét meggyőzzék arról, hogy az olimpia jó dolog, és mindannyian nyerünk vele.

10:03
Az emberekre bíznák a budapesti olimpia sorsát

A magyar pályázat vezetője, Fürjes Balázs szerint demokratikus döntések vezettek a pályázáshoz, és nem szoktak népszavazást tartani az olimpiákról.

A népszavazás a budapesti olimpiáról egy lehetőség, és semmiképpen sem kényszer, nem kötelező elem.”

10:01
Thomas Bach is eljött

Az ünnepi közgyűlésen részt vesz Thomas Bach is, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A díszgyűlés után Thomas Bach és Borkai Zsolt, a MOB elnöke közös sajtótájékoztatót tart.

10:00
120 éves a MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége november 3-án döntött arról, hogy a szervezet 120 éves évfordulója alkalmából december 15-re ünnepi közgyűlést hívnak össze.

22