Mosonyi: A Molnak nincsenek hitelgondjai

2008.10.16. 11:04

A Molnak 2010 végéig rendelkezésére áll a finanszírozásához szükséges minden pénzügyi eszköz - mondta Mosonyi György vezérigazgató a külföldi tudósítóknak tartott sajtóértekezlet alkalmából a Reuters tudósítójának.

"2010 végéig nincs szükségünk új finanszírozásra. Rendelkezésünkre áll egy 2,1 milliárd eurós hitel, amit korábban vettünk fel igen jó feltételekkel. Ebből csak 800 milliót fogunk felhasználni az INA-részvények megvásárlására" - fejtette ki Mosonyi.

"Finanszírozási szempontból nem látunk semmi problémát az elkövetkező időszakban, sem a beruházások, sem az akvizíciók terén" - mondta a Mol vezérigazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedésének első egy és háromnegyed órájában felfüggesztették egyebek mellett a Mol kereskedését is, mert az árfolyam csökkenése átlépte a 10 százalékos határt.

Az újraindítás után a Mol 9.45-kor is 7,5 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai záróárnál, és az olajpapír 11 000 forinton állt.

A Mol a múlt héten zárult ajánlattétel során az INA horvát olajtársaság részvényeinek 22,15 százalékát szerezte meg, ezzel a már meglévő 25 százalék plusz egy részvénnyel együtt a Mol 47,15 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a cégben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK