Vágólapra másolva!
A gazdasági válság hatására a gyógyszerkészítők akár 10 milliárd dollárt is veszíthetnek a jövő évi eladásokból. Az amerikai bevételek rekord lassúsággal növekednek.
Vágólapra másolva!

A gazdasági lassulás és az ebből következő általános depresszió hatásaként az emberek többsége az olcsóbb gyógyszereket veszi meg, ritkábban megy orvoshoz - áll egy nemzetközi egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozó szervezet jelentésében. Ennek eredményeképpen a jövő évben egy százalékos növekedés várható a gyógyszeriparban, ami a leggyengébb gyarapodás 1958 óta.

Jövőre az eladásokat nagyban befolyásolja, hogy a gyártók hogyan cselekednek. A fejlett országoktól a fejlődőek felé kell fordulni az iparágnak, például India, Kína és Brazília felé. Ezekben az országokban tizenöt százalékkal nagyobb eladást jósolnak az elemzők. A gyártóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy a speciális gyógyszerek fontosabb szerepet fognak játszani, mint korábban, a tömeg-orvosságok elvesztik szabadalmukat, és a kifizetők és szabályozók befolyása is egyre nagyobb az egészségügyi döntésekben- mondják az elemzők.