Amerika Tokiót is kijózanította

Vágólapra másolva!
A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön nagyot esett, miután a legújabb amerikai adatok kijózanítóan hatottak az amerikai elnökválasztási lelkesedés után. A Nikkei mutatója 622,10 pontos, azaz 6,53 százalékos veszteséggel 8899,14 ponton zárt.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az amerikai gazdasági tevékenység 80 százalékát kitevő szolgáltatások beszerzőmenedzser mutatója, 44,4 ponttal, a teljesítmény gyors visszaesését jelezte októberről a szeptemberben még enyhe javulás után, közölték szerdán. Ez már szerdán lejtőre küldte e Wall Streetet, és nyomában csütörtökön az ázsiai piacokat.

A kockázatkerülés jeleként a jen erősödött, szintén gyengítve a részvények esélyeit. Tokióban a hangulatváltást ezért elsősorban a nagy exportőrök és a fejlett technológiai cégek részvényei szenvedték meg.

Kiugró volt az Isuzu Motors vesztesége, több mint 20 százalék, miután rontotta előrejelzését, és a Toyotáé, több mint 9 százalék, rossznak várt időközi beszámolója előtt.

A tokiói tőzsdezárás felé a hongkongi Hang Seng mutató 6,5 százalék közeli, a szöuli Kospi több mint 8,3 százalékos, a sanghaji összetett mutató 2,5 százalék körüli veszteségben volt a szerdai záróhoz képest.