Nem rengették meg a New York-i nyitást a rossz hírek

Vágólapra másolva!
Több kedvezőtlen gazdasági hír is napvilágot látott csütörtökön, ennek ellenére a New York-i tőzsdei kereskedés meredek emelkedéssel indult. Később alaposan megcsappant a nyereség.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hirtelen emelkedéssel indult a részvénykereskedelem New Yorkban: a tőzsde DJIA indexe két percen belül 105 pontnyit, azaz több mint 1,1 százalékot erősödött, de itt megtorpant, és a mutató emelkedése 60, majd 30 pont alá olvadt.

Hasonló pályát futott be a Nasdaq piac composite mutatója, bár kezdeti emelkedése nem érte el az 1 százalékot. Kevesebb, mint tíz perc után emelkedése 0,2 százaléknyi volt csupán.

"A piac nagyon gyorsan beárazta a rossz híreket, amelyek közül egyik sem volt túlságosan meglepő" - kommentálta a történteket a marketWatch által megkérdezett egyik Wall Street-i elemző.

Az említett hírek közé tartozik, hogy a Wal-Mart és az Intel is profitfigyelmeztetést adott ki, az újonnan munkanélküli segélyért jelentkezők száma a vártánál jobban nőtt a múlt héten az Egyesült Államokban, viszont a nap során kiadott szeptember havi külkereskedelmi mérlegadat javulást mutatott.

Európa is vegyes képet mutatott a csütörtöki New York-i nyitás idején: a frankfurti DAX és a párizsi CAC fő részvényindexek emelkedése egy százalék körül járt, a londoni FTSE-100 index viszont 17 pont, azaz mintegy 0,25 százalék mínuszban volt.