Carlos Slim bankja beszállt a Citigroupba

Vágólapra másolva!
A világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott mexikói milliárdos, Carlos Slim Helu bankja, a Grupo Financiero Inbursa, pontosabban ennek brókercége 134 millió dollárért vásárolt 26 millió, Mexikóban forgalmazott Citigroup részvényt - írja a Bloomberg. 
Vágólapra másolva!

Slim november 19. óta folyamatosan vásárolta a Citigroup részvényeit, és az elmúlt öt nap alatt halmozta fel a 26 milliós állományt, ami nem éri el a Citigroup 1 százalékát sem. Egyelőre nem tudni, hogy a mexikói milliárdos magának vásárolta-e a papírokat, vagy a brókercég mások megbízásából tett így.

Az Inbursa 9,63 millió részvényt vett november 20-án, amikor a papír 4,71 dollárra zuhant. 1994 óta először járt 5 dollár alatt a részvény, miután a Citigroup bejelentette, hogy esetleg eladja vagy feldarabolja magát. A részvény november 24-én ugyanakkor 58 százalékkal drágult, miután az amerikai kormány mentőprogramot jelentett be, és azt is közölte, hogy 20 milliárdos készpénzt bocsát rendelkezésre.

A 68 éves Slim bankja, az Inbursa a hatvanas években alakította ki pénzintézeti és értékpapír-kereskedelmi üzletágait. A Citigroup egyébként érdekelt Mexikóban: 2001-ben 12,7 milliárd dollárért vásárolta fel az ottani második legnagyobb hitelezőt, a Grupo Financiero Banamex SA-t.