Nyomtatott lapok: rosszabb lesz a helyzet

Vágólapra másolva!
A kiadók szerint tovább szűkül a nyomtatott lapok piaca; abban bíznak, hogy legalább a hirdetői kedv élénkül az év második felére - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság értékesített példányszáma emelkedik tavalyhoz képest - jelentette ki Rónai Balázs, a Napi Gazdaság Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója. A lap standos árát infláció alatti mértékben emeli a kiadó, a hirdetési tarifák nem nőnek.

Jövőre az inflációt meghaladó mértékben emeli a kiadó a Népszabadság árát - mondta a Napinak Kovács Tibor, a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Blikk várhatóan nem drágul, Papp Gábor lapigazgató stratégiai szempontból nem tartja indokoltnak az áremelést.

A többek között négy dunántúli megyei és egy városi napilapot kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) is infláció feletti emelést tervez: 6,69 százalékkal növelik a havi előfizetési díjat, míg az áruspéldányokért 6,67 százalékkal kell többet fizetni - mondta Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója.

A kiadók új technikákat is bevetnek az olvasói tábor növelésére, a Blikknél személyre szabott (szegmentált) marketingajánlatokkal keresik meg ügyfeleiket, a Népszabadságnál átszervezik az értékesítést, egyben új termékeket vezetnek be, köztük a vasárnapi lapot.