Trónfosztás a gazdagok klubjában, ismét Gates vezeti a toplistát

Vágólapra másolva!
Hatalmas összegeket buktak el a világ leggazdagabb emberei az elmúlt egy évben - derül ki az amerikai Forbes magazin legfrissebb összeállításából, amely szerint helycsere történt az élen.
Vágólapra másolva!

Negyvenmilliárd dolláros vagyonával Bill Gates a világ leggazdagabb embere. A Microsoft alapítója - aki korábban rendre a toplista élén állt - ezzel visszavette az első helyet Warren Buffett-től.

A befektetési guruként ismert Buffett 32 milliárdos vagyonnak volt kénytelen búcsút mondani válság miatt, így jelenleg 37 milliárd dolláros vagyont tudhat magáénak az amerikai Forbes magazin legfrissebb toplistája szerint. A bronzérmet Carlos Slim mexikói üzletember szerezte meg, vagyona 25 milliárddal 35 milliárd dollárra apadt. Az újság összeálllításából az is kiderül, hogy a listára felkerült emberek átlagos vagyona 3 milliárd dollárra rúg.

Egy évvel ezelőtt még több mint ezeregyszáz személy került fel a listára, miközben az új rangsorban alig nyolcszázan vannak, akik legalább 1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek. A legdöbbentőbb adat, hogy a milliárdosok klubjának tagjai az elmúlt egy év során hihetetlen összeget, 1,4 billió dollárt veszítettek el egy év alatt, azaz ennyivel csökkent a vagyonuk.