Vágólapra másolva!
A Mol első embere szerint Magyarországon nem a gazdaságban a legnagyobb a válság.
Vágólapra másolva!

Válság idején vissza kell térni az eredeti értékekhez, amelyek alapján változtatni kell, mert a válság nemcsak veszélyeket, hanem lehetőségeket is hordoz magában - mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója kedden egy előadáson Budapesten.

A Nézőpont Intézet "Magyarország 2025" konferencia-sorozat előadásán kifejtette, Magyarországon nem a gazdaságban a legnagyobb a válság, hanem a morál, az erkölcs és az etika területén.

Elmondta, amikor az osztrák OMV támadást indított a magyar Mol felvásárlása érdekében, tudták, hogy változtatni kell addigi magatartásukon, s meg kell hozni a halogatott döntéseket. Ez ugyan kényelmetlen volt, de a szerkezeti változások által a Mol erősebbé, hatékonyabbá vált, s most már nyugodtabban, jobban tud reagálni az oroszok akciójára.

Hernádi Zsolt úgy vélte, a kilencvenes évek elején a Mol rossz vállalat volt, rossz eszközei voltak, de képes volt a változásokra, és ma már egy olyan cég, amelyik nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában és Horvátországban is jogot kapott stratégiai energetikai eszközök birtoklására és használatára.