Vágólapra másolva!
A Ford a vártnál kisebb első negyedéves veszteségről számolt be pénteken. A cég várakozásai szerint 2011-re már egyensúlyba hozhatja a pénzügyeit. A mostani adatok alapján valószínűtlennek tartják, hogy állami támogatást kérjen.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az első negyedévben a vállalat 3,7 milliárd dollárnyi tőkét használt fel, ami arányaiban jóval kevesebb, mint amennyi 2008 második felében volt. Jelenleg 21,3 milliárd dollárnyi tőkéje maradt, amit a befektetők pozitívan értékeltek: a részvényárak 18 százalékot emelkedtek a mai kereskedés kezdetére.

Az első negyedév teljesítménye a vállalat szerint híven tükrözte az autópiacok nehéz állapotát és a kereslet visszaesését. Az adatokat ők sem nevezik jónak, de szerintük csökkenni fog a tőke felhasználásának üteme és javulni fog a helyzet - szerepelt a Reutersban.

Bár az elmúlt 3 évben a Ford 30 milliárd dollár veszteséget könyvelt el, még mindig nem szorult állami segítségre, mint például a General Motors vagy a Chrysler. A vállalat ezen a jövőben sem kíván változtatni.