Vágólapra másolva!
Finanszírozási gondok miatt a napokban 130 ember elbocsátását jelentette be a munkaügyi központnak a Herz Szalámigyár Zrt., holott éppen a napokban kapott uniós védelmet egy terméke; a társaság egyelőre egyeztet a hitelezőjével a szükséges pénz megszerzéséről - írja a csütörtöki Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A lap szerint az elmúlt négy hónapban számottevően csökkent a termelés, mert bár termékeire - különösen az uniós védelem bejelentése óta - megnőtt az igény, de a cégnek komoly finanszírozási gondjai vannak.

A Herz teljes hitelállománya mintegy négymilliárd forintra tehető, amelyet át kellene alakítani, ám egyetlen hitelezőjével, a CIB Bankkal erről egyelőre nem tudott megegyezni, és a bank a zavartalan működéshez szükséges többlet forgóeszközkölcsönt sem biztosítja - mondta a Népszabadságnak Nagy Endre vezérigazgató.

A cég már december végén a kormányzathoz fordult segítségért. A napokban azt a tájékoztatást kapták, hogy várhatóan két héten belül megszületnek azok a kormányrendeletek, amelyek lehetővé teszik a Herzhez hasonlóan nehéz helyzetbe került nagyvállalatok állami megsegítését. A Herz a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) is kért hitelt - olvasható a Népszabadságban.